Ensimmäisen kirjeen ja samalla ohjeen sain NarinaNäpertää osallistujalta.

Serpentiinikellot

Tarvikkeet: - serpentiiniä, tai pitkiä paperinauhoja

                    - liimaa

                    - kimalletta

                    - pätkä nauhaa/narua ym

                    - coctailtikku

Avaa serpentiinirullasta yksi raitaosa. Ota coctailtikku ja ala kääriä serpentiiniä sen ympärille kiekoksi.Laita pisara liimaa väliin silloin tällöin. Kun olet käärinyt raidan kokonaan kiekoksi tikun ympärille - liimaa serpentiinin pää kiinni, ettei kiekko ala purkautumaan.

Vedä tikku VAROVASTI pois ja ala sormien avulla painamaan kiekon keskeltä varovasti kiekkoa kuppimaiseen muotoon. (Itse kokeilin aloittaa kynän päällä) Paina vain keskeltä ja jätä reunoille koskematonta kiekkoa kellon reunaksi.

Kun olet saanut kellon muovattua muotoonsa, sivele pintaan ohut kerros liimaa - tämä varmistaa muodon pysymisen jatkossa, lisää reunaan kimalletta koristeeksi. Pujota tikun jättämään reikään nauha tai lanka kellon ripustuslenkiksi. Voit halutessasi ripustusnauhaa laittaessasi pujottaa helmen kellon sisälle kieleksi.

Kelloista voit myös muotoilla eim. kukkaruukkuja nukkekotiin.

 

Narina lähetti toisenkin ohjeen.

Kiiltokuvaenkelit

Tarvikkeet: - enkelikiiltokuvia

                    - lankaa tai nauhaa ripustimeksi

                    - kakkupaperia/askartelufoliota/paperia/servettejä

                    - sakset ja liimaa

Piirrä askartelufoliolle/paperille ym. ympyrä tai jos käytät pieniä pyöreitä kakkupapereita, ne käyvät sellaisenaan. Taita ja leikkaa ympyrä keskeltä kahtia ja taita saadut puolikkaat kolmioiksi. Ota kaksi enkelinkuvaa ja pala nauhaa. Liima enkelinkuvat selät vastakkain, väliin jää riputusnauha sekä kolmion kärki. Paina tiukasti yhteen, voit laittaa painon alle, että kuivuu varmasti. Voit koristella enkelin helmaa halutessasi kimalteilla tai tarroilla

 

Narina ei muista mistä on nuorena tyttönä ohjeet saanut, ilmeisesti jokin lehti. Hän on näitä aikoinaan tehnyt kuusen koristeeksi.

Omat tekeleeni eivät niin kummosia taida olla, mutta tottakai näitä piti kokeilla. Kaupassa vähän ihmettelivät kun kysyin, löytyykö näin joulun tullessa kohta, heiltä serpentiiniä. Kiiltokuvaenkeleitä en tietenkään löytänyt mistään, mutta olin jostain leikannut tuollaisen, siis yhden joten toinen puoli ei ole "näyttökelpoinen".

Varautukaa siihen, että kokeilen toistenkin ohjeita, mikäli minulta vain löytyy sopivaa materiaalia. Onhan nämä kiva laittaa kuvan kera. Teidän siis EI tarvitse itse lähettää valmista työtä eikä kuvaa. Minä yritän huolehtia molemmista.

Jännityksellä jään odottelemaan seuraavaa ohjetta.

Susiemo