Laitan samantien oman ohjeeni tänne, jospa siten teidän kynnyksenne antaa omia ohjeitanne madaltuu. Olen sellaisen vuosikymmenen lapsi, ettei silloin ollut juurikaan saatavilla askartelumateriaalia, hienoista välineistä puhumattakaan. Tämä ohje on kirjasta; Pikkuaskartelua, Maire Uotila,Otava kustantanut, kirja on vuodelta 1968. Laitan suoran lainauksen kirjan ohjeesta.

"Kartonkieläimiä.

Värillisestä, sileäpintaisesta mainoskartongista leikataan veikeitä eläimiä ja eläinten omistajia. Niille virkataan ketjusilmukoin paksulla virkkuukoukulla trikoisesta matonkuteesta jalat, hännät jne. Viikset, pyrstöt, tukat ja kaikki tarvittavat, kevyttekoisemmat yksityiskohdat solmeillaan samaisesta kuteesta kartonkiin rei'ittimellä tehtyihin reikiin. Reikiä suurennetaan tarvittaessa saksilla leikaten.

Tämäntapaiset työt virkkaus- ja solmuntekoharjoituksineen soveltuvat alkeiskäsitöiksi kaikkein pienimmille. Ja mielellään teini-ikäisetkin ripustavat tällaisen "Letkis-Leenan", "onnenpulun" tai "hipsun-kipsun-kisun" seinälleen."

Minulla oli onni saada kartonkeja käyttööni, koska meillä oli kylän ainut kauppa. Naapurissa asuva tätini kutoi mattoja, hän antoi mielellään kuteenpätkiä käyttööni. Tähän työhön olen käyttänyt ihan askartelukartonkia, matonkude on aitoa, ja viikset ovat niinestä.

Nauku Kultakarvakissa

Tässä tarvittavat osat, silmät olen jo liimannut.

Kissa valmiina.